top of page
 • Hoe kan ik een offerte voor bedrijfsfotografie ontvangen?
  via homepage pakketen of een vrijblijvend gesprek Als jullie een specifieke klus persoonlijk willen bespreken en dit willen doornemen onder het genot van een kop koffie (zwart met suiker voor mij :), kom ik graag een keer bij jullie langs. Naar aanleiding van ons gesprek kan ik dan vervolgens een gerichte offerte maken.
 • Wanneer moeten we de fotoshoot betalen?
  Je betaald bij mij altijd na de shoot, maar voor dat je de gekozen beelden ontvangt. De foto’s met het watermerk mogen niet gebruikt worden, omdat er niet voor is betaald. Na betaling stuur ik de gekozen beelden, zonder watermerk en op hoge resolutie.
 • Wat zijn de reiskosten
  Vanaf 30 km buiten Uithoorn: €0,35 per km (exclusief de Waddeneilanden). Reistijd langer dan 60 minuten: €25 extra per half uur.
 • Kan ik een fotoshoot afzeggen?
  U kunt de afspraak die u met mij maakte tot 3 weken voor tijd kostenloos annuleren, en vervolgens tot 7 dagen voor tijd voor 50% van de afgesproken fotografiekosten. Daarna brengen wij de volledige kosten in rekening. Wanneer je dit 2 weken van te voren aangeeft, is dat geen probleem. Zeg je het binnen een week voor de afspraak af, dan wordt er € 50,- in rekening gebracht. Wordt er binnen 24 uur voor de afspraak afgezegd of kom je niet opdagen? Dan wordt het hele bedrag in rekening gebracht. Als je ziek wordt, dan verzetten we de afspraak kosteloos. Wil je het me dan wel zo snel mogelijk laten weten? If there are special circumstances that will make it impossible for you to make it to you booking, I will happily set a new date with you at no charge except when I've got to book make up artist or rent a location. This cost will be on you
 • Wanneer zijn de foto's klaar?
  Meestal zijn de foto's binnen drie weken klaar. Binnen enkele dagen krijg je enkele foto's toegestuurd als sneak preview. Wil je de foto's sneller? Laat het dan weten bij het boeken, dan kunnen we de mogelijkheden bespreken. Wanneer je shoot op laatste moment geboekt is, kan het zijn dat je even wat langer moet wachten, maar dat geef ik dan wel aan.
 • Hoe werkt het na de fotoshoot?
  Zie hiervoor pagina progress
 • In welk formaat en wat voor een bestanden lever je aan?
  standaard in twee maten eentje voor web en eentje voor print, mocht je speciafieke eisen hebben meld het dan even
 • Kun je vrijblijvend voor een gesprek langskomen?
  Maar natuurlijk. Mocht je een specifieke vraag hebben en ben je benieuwd of we onderling klikken, plan dan een gesprek in via een van de kennismakingsknoppen. Deze voorziet ons snel en simpel van een digitaal momentje samen. Mocht er een reden zijn dat je dit gesprek liever fysiek hebt, mail dan naar info@mennonoordanus.com met je vraag.
 • Krijg ik ook de onbewerkte foto’s?
  Nee, vanwege tijd efficiëntie krijg je de onbewerkte foto’s te zien om te kiezen welke jij het mooist vindt, maar daarna gaan ze offline. Nabewerking is een belangrijk onderdeel van mijn werk en tevens ook mijn visitekaartje. Het delen van de onbewerkte foto’s is als het delen van een onaf product. Nee. Ik fotografeer in RAW, maar bewerk de beelden altijd na. U krijgt de bewerkte beelden, die dus ook klaar voor gebruik zijn. Dat zijn dus Jpg bestanden, of indien nodig Tiff of Psd bestanden, Sommige fotografen stoppen weinig tijd in nabewerking, en er zitten dan ook geen grote verschillen tussen de RAW bestanden en de beelden die u ontvangt. Wellicht dat zij de RAW bestanden wel leveren. Maar ik stop juist veel tijd in nabewerking. Mijn overtuiging is dat ik in de camera het best mogelijke beeld probeer te maken, en dit vervolgens in uitvoerige nabewerking helemaal afmaak, zodat de meest perfect mogelijke foto ontstaat. Dit vergelijk ik wel eens met de bakker: deze verkoopt u brood, geen deeg. Op dezelfde manier verkoop ik u geen RAW bestanden, maar alleen foto’s die klaar zijn. De nabewerking is ‘het afbakken’: het aanbrengen van de persoonlijke signatuur. Om die reden ga ik geen foto’s die niet ‘af zijn’ de wereld in helpen. Ik wil dat elke keer dat iemand mijn foto’s ziet, de kwaliteit goed is, en de foto’s herkenbaar zijn als ‘een foto van Rogier’. Met RAW bestanden is echt alles nog mogelijk, en dat ga ik dus niet de wereld in helpen.
 • Kan ik een service bestellen met meerdere personen?
  De pakketen zijn opgebouwd voor een klant met uitzondering van de person branding shoot day deze kan met een klein team van max vijf. Let wel, het aantal foto's blijft het zelfde en eventuele visagie of styling kunnen hoger uitpakken.
 • Kan ik iemand meenemen?
  Of course you can! It's important that you feel safe and have fun. As long as they don't get in my way while we work, feel ree to bring someone along. Just let me know beforehand so I know what to expect. Mocht je als drag artiest gebruiken van mijn haal en breng service hou er dan wel rekening mee dat ik maar ruimte voor één bijrijder heb en ik dus geen chaperone mee kan nemen.
 • Kan ik de foto’s vrij gebruiken?
  Je bent vrij om de foto’s te gebruiken. Als je de foto’s op social media plaatst, vind ik het natuurlijk altijd leuk als je mijn benoemd of tagt. Worden de foto’s gepubliceerd, bijvoorbeeld bij een artikel? Dan is naamsvermelding verplicht. Doorverkopen van foto’s is altijd in overleg met mij. Nabewerking van de foto’s (behalve uitsnijden) is niet toegestaan. Ik besteed hier veel tijd en liefde aan, dus mocht je bepaalde wensen hebben, neem dan contact op met mij.
 • Maakt u ook pasfoto's?
  Nee
 • Mijn vraag staat hier niet bij. Wat nu?
  Dat kan natuurlijk altijd gebeuren, mail mij via info@mennonoordanus.com en ik kom zo snel mogelijk bij je terug op je vraag.
 • Waar bevind zich jouw studio
  Het adres van mijn studio is Baljuwsstraat 5, 3641 BE Mijdrecht. Dit is een oude peuterspeelzaal waarbij de ingang van het pand in het midden van het plein bevindt.
 • Wat zijn je openingstijden?
  Ik werk alleen op afspraak
 • Wat gebeurt er als een shoot uitloopt?
  hier moet ik even heel goed over na gaan denken
bottom of page