top of page

Homemade Productions

In de periode februari-juli 2017 ben ik bij Homemade Productions in dienst gekomen als assistent productie in verband met mijn afstudeerstage. Gedurende deze periode was ik betrokken bij drie grote projecten; Tina de Musical, de film Losers voor faaam en de schoolvoorstelling Spijt.


Voor Tina de Musical ben ik vooral bezig geweest met de auditietoer waarbij we op zoek waren naar de kindercast van deze musical die komend seizoen in het theater staat. Werkzaamheden die hierbij kwamen kijken waren het beantwoorden van vragen via mail en telefoon over de audities, het zorgen dat alles klaar stond voor de auditiedag, het opzetten en afbreken op de dag zelf, het maken van foto’s voor social media etc. Naast de auditiedagen zelf ben ik ook verantwoordelijk geweest voor onder andere de wekelijkse Tina de Musical nieuwsbrief en het organiseren van de onthulling wie de cast zijn.


Voor de film Losers was is samen met Joris van Harmelen geheel verantwoordelijk voor de productie. Hieronder viel het plannen van de draaidagen en de daar bijhorende crew en locaties, het maken van de callsheets, het regelen van benodigde attributen, het regelen van benodigde vergunningen en het ondersteunen op de set zelf. Daarnaast zijn we bij dit project verantwoordelijk in samenwerking met Maarten Kramer, de Social Brand Manger van Homemade Productions, met de promotie van de film middels promotiefilmpjes en foto’s op social media.


De laatste grote taak die ik voor Homemade Productions heb vervuld is de productie van de schoolvoorstelling Spijt. Spijt was in het seizoen 2015 - 2016 te zien in de grote zalen van schouwburgen in Nederland en is afgelopen mei herschreven om te spelen in aula’s en gymzalen op scholen. Hiervoor moesten er nieuwe attributen geregeld worden. Daarnaast namen Joris en ik de rol van company manager over, waardoor wij verantwoordelijk waren om de techniek te draaien van de voorstellingen, het vervoer van de acteurs naar locatie toe te regelen en het benodigde contact met de scholen te hebben.

Gezien mijn interesse in fotografie en film heb ik bij Homemade Productions veel mogelijkheden gekregen in het creëren van promotiemateriaal. Zo ben ik onder andere betrokken geweest bij de foto's van de auditiedagen (i.v.m. rechten hier niet te zien), het filmen en de edit van de making off van de videoclip van Toekomst, de edit van de trailer van losers en in het geheel verantwoordelijk geweest voor de trailer van de schoolvoorstelling Spijt. 

bottom of page